IPL PERMANENT HÅRBORTTAGNING

IPL tar bort oönskad hårväxt med hjälp av intensivt pulserande ljus (IPL). Ljuset förstör hårsäcken så att inget nytt hår kan växa fram i den behandlande hårfollikeln. Behandling med IPL är snabb, säker och ger hårreducering efter ett fåtal behandlingar. Behandlingen kan utföras både i ansiktet och på kroppen.

Det pulserande ljuset förstör hundratals hårsäckar på mindre än en sekund, ljuset absorberas av pigmentet i hårstrået och hårsäcken och omvandlas till värme. Proteinet i de hårstrån och hårsäckar som befinner sig i den aktiva, anagena, fasen av växtcykeln förstörs. Därmed kan inte nytt hår bildas där igen.

IPL Hårborttagning Överläpp900 kr
Boka Tid
IPL Hårborttagning Haka1100 kr
Boka Tid
IPL Hårborttagning Överläpp & Haka1600 kr
Boka Tid
IPL Hårborttagning Axill1500 kr
Boka Tid
IPL Hårborttagning Bikini1800 kr
Boka Tid
IPL Hårborttagning Underben2900 kr
Boka Tid
IPL Hårborttagning Ryggen Halva3400 kr
Boka Tid
IPL Hårborttagning Ryggen Hela4400 kr
Boka Tid

Vad ska man tänka på innan en IPL behandling
Behandlingsområdet ska vara rakat kvällen innan eller samma dag.
Huden ska inte vara exponerad för uv-strålning (solning utomhus eller solarium) eller brun utan sol en månad före och en månad efter behandling.
Mellan behandlingarna ska man inte eller utsätta huden för UV-strålning eller använda metoder som avlägsnar hårroten som t.ex. vaxning eller pincettplockning. Det försvårar behandling med IPL.
Behandling med IPL ska heller inte utföras på individer som äter mediciner som göra huden fotosensitiv.

Vilka hår kan behandlas med IPL
De flesta hår- och hudtyper går att behandla, men generellt sett gäller att ju mörkare hår och ljusare hy, desto snabbare och bättre resultat. Håret måste alltid innehålla melanin (pigmentet som ger hårstrået dess färg) för att behandlingen ska vara effektiv. Därmed fungerar inte metoden på gråa och vita (väldigt ljusa hårstrån). Även rött hår kan vara svårt att behandla då det innehåller mindre pigment. I dagsläget är det bara diatermi och vaxning som fungerar på gråa och vita strån.

Behandlingen har också sämre effekt på mycket tunna, fjuniga hår (vellushår) som man ofta har i ansiktet. IPL behandling har inga begränsningar vad gäller behandlingsområde, utan fungerar lika bra i ansiktet som på kroppen. Vid kraftig hårväxt som till exempel skäggväxt kan det dock krävas fler behandlingar.

IPL PERMANENT HÅRBORTTAGNING
IPL PERMANENT HÅRBORTTAGNING

Hur många IPL behandlingar behövs
Det är väldigt svårt att säga hur många behandlingar som behövs för ett bra resultat. Det är många faktorer som spelar in och vi kan bara ge riktlinjer. I allmänhet behövs ca 6-8 behandlingar för att få bort all hårväxt. Man ska även veta att i vissa fall inte kan man inte få bort allt hår. Utan istället blir håren glesar, tunnar, ljusare och växer långsammare.

Man gör behandling var 8-12 vecka och detta beror på att hårstrået måste befinna sig i anagen fas (tillväxtfasen) för att påverkas. Ca 20% av håren är i växande fas och detta växlas i cykler med några månaders intervall. Resultaten håller inte hela livet. Utsätts du för en svårare livskris, stress, sjukdom där du behandlas med potenta mediciner kan detta stimulerar igång hårväxten. Därför rekommenderar vi att man underhållsbehandlar sina resultat efter ca 5-8 år. Detta är dock väldig individuellt när man bör göra underhållsbehandlingar.

IPL Växtfas

Vaxning

Hårborttagning av oönskad hårväxt på både kropp och ansikte. En effektiv, snabb och enkel hårborttagningsmetod. Man kan vaxa alla kroppsdelar utom i näsan och öronen. Vid regelbunden vaxning växer hårstråna långsammare, glesare, tunnare och blir svagare.

Håren behöver inte vara längre än 1-1,5 cm. Är håren längre så rekommenderar vi att själv trimma ner längden. Då blir vaxningen smidigare och gör mindre ont. Rekommenderas särskilt vid bikini vaxning.

Överläpp: ca 10 min – Skonsamt vax för minimal rodnad.200 kr
Boka Tid
Överläpp & haka: ca 15 min – Skonsamt vax för minimal rodnad.295 kr
Boka Tid
Halva ben: ca 25 min395 kr
Boka Tid
Hela ben: ca 40 min595 kr
Boka Tid
Hela ben + bikini: ca 50 min795 kr
Boka Tid
Bikini eller armhålor: ca 20 min350 kr
Boka Tid
Ryggvax: ca 30 min525 kr
Boka Tid
Armar: ca 20 min350 kr
Boka Tid

Är du osäker på vilken behandling du behöver? Vi erbjuder möjligheten att boka tid för konsultation och personliga råd.