IPL Hudförbättring

Hos oss på VISAGE utför vi hudföryngring med IPL teknologi. IPL står för Intense Pulsed Light och är ett högintensivt ljus som dras till pigment bl.a. i åldersfläckar och till synliga blodkärl. Ljuset reparerar effektivt skadad hud och bromsar effekterna av hudens åldrande inifrån.

Vi ger IPL behandling för:

 • Hudföryngring – för jämnare hudton
 • Ytliga kärlförändringar och hudrodnad.
 • Godartade pigmentförändringar på solskadad hud.
 • Fina linjer och förbättrad hudstuktur.
 • Porerna dras samman och kollagen stimuleras
 • IPL behandling görs under höst och vinterhalvår.
 • Huden ska vara så blek som möjligt. Huden ska inte vara exponerad för uv-strålning (solning utomhus eller solarium) en månad före och en månad efter behandling. Detta är ytterst viktigt för att inte skada din hud vid och efter behandling
 • Eventuell brun-utan-sol behandling eller karotentabletter bör avslutas senast 4 veckor innan behandling.
 • Äter du mediciner som gör huden ljuskänslig kan man inte utföra behandlingen. Du måste därför alltid uppge till din behandlare om du tar mediciner som gör huden ljuskänslig. Detta kan du fråga din läkare om. Exempel på sådana mediciner kan vara antibiotika, kortison m.fl.
IPL – kinder
1600 kr
Boka Tid
IPL – Hela ansiktet
1900 kr
Boka Tid
IPL – Decolletage
1500 kr
Boka Tid
IPL – Enstaka pulser
800 kr
Boka Tid
IPL – Hela ansiktet & hals
2200 kr
Boka Tid
IPL – Hela ansiktet, hals & decolletage
2500 kr
Boka Tid
IPL + Kemisk Peeling
2300 kr
Boka Tid

Paketpris med kombinationsbehandlingar

Vi har tre olika kurer med Paketpris med våra kombinationsbehandlingar. För dig som vill jobba extra mycket med huden och vill stimulera huden maximalt.

 • fina linjer och rynkor
 • pigmenteringar och få jämnare hudton
 • förstorade porer
 • tilltäpptheter & oren hy
 • vill förbättra strukturen i huden och få lyster

Kurpriserna går att dela upp så du betalar en del varje gång. Se nedan:

Våra olika paketpris bokas under kategorin Erbjudande på vår onlinebokning.

Paket 1  Kemisk Peeling & Microneedling 6 behandlingar (3 av varje)

Betala 1500 kr första gången och sedan 1000 kr per gång. (spara 1600 kr)

Behandlingsintervall: 4 veckor
Boka Tid
Paket 2  Kemisk Peeling & IPL 6 behandlingar (3 av varje)

Betala 1300 kr per gång. (spara 2400 kr)

Behandlingsintervall: 2-3 veckor
Boka Tid
Paket 3 Kemisk Peeling, Microneedling & IPL 9 behandlingar (3 av varje)

Betala 1300 kr per gång. (spara 2100 kr)

Behandlingsintervall: 3 veckor
Boka Tid
Paket 4 Microneedling & IPL 6 behandlingar (3 av varje)

Betala 1400 per gång. (spara 1800 kr)

Behandlingsintervall: 3 veckor
Boka Tid
Paket 5 PRX T33 eller BioRePeel 35 & IPL, microneedling 9 behandlingar (3 av varje)

Du kan också välja till Plasma Pen om du vill komplettera med det på vissa områden där tex rynkor och slapp hud är extra tydligt.


Betala 1500 kr. (spara 3150 kr)

Behandlingsintervall: Varierar mellan 1-4 veckor.
Boka Tid

Hur många IPL behandlingar behövs?
I regel krävs en serie IPL behandlingar för att uppnå önskat resultat. Man kan göra en behandling för att få en fin uppfräschning av huden. Men för att få maximalt resultat rekommenderar vi upprepade behandlingar med 3 veckors mellanrum, upp till 5 gånger. Du kommer att se en förbättring efter varje behandling och kan själv avgöra när du är nöjd med ditt resultat. Vid all typ av IPL behandling kommer du att behöva göra 1-2 underhållsbehandlingar efter ca 12 månader för att bevara de fina resultaten.

Av erfarenhet vet vi om att man kan få ytterliga långvariga resultat om man kombinerar olika behandlingstekniker med varandra. Vi har sett att olika terapier förstärker och kompletterar varandra väldigt fint. Vilka kombinationer och hur behandlingsplanen ska se ut för just din hud kommer vi att diskutera vid din konsultation.

Efter en IPL behandling
Efter behandlingen kan huden få en lätt rodnad/svullnad och kännas varm. Huden är nu känslig för uv-exponering i 4 veckor efter din IPL behandling och du ska använda SPF 50. Det är även viktigt att följa din hudterapeuts råd om eftervård för att uppnår bästa resultat.

Pigment – Ljuset absorberas av melaninet i pigmenteringen och omvandlas till värmeenergi, vilket i sin tur förstör pigmenteringen. Omgivande hud skadas ej. Direkt efter en IPL behandling mot pigment kan pigmentfläckarna bli mörkare för att sedan försvinna eller blekna markant. Exempel på pigmentfläckar som går att behandla är; solskadad hud med pigmentfläckar, ålderspigmentfläckar och bruna solfläckar i ansiktet.

Kärl – Ytliga blodkärl behandlas genom att hemaglobinet absorberar ljuset. Blodet koagulerar vid 60-65°C vilket gör att blodkärlet koagulerar och kollapsar. Redan efter en IPL behandling kommer du se de ytliga blodkärlen minska och dra ihop sig. IPL minskar skonsamt och effektivt ytliga blodkärl på bl.a. näsa, kinder och dekolletage. Man kan även få fina resultat på rosacea och acne, har du dock en väldigt aktiv hudåkomma bör du dock först få behandling hos din hudläkare innan du genomgår en IPL behandling.

Hudföryngring – eller så kallad Photorejuvenation med IPL verkar genom att det sker nybildningen av hudens kollagen som är den bindväv som gör huden ungdomligt fyllig och elastisk. Ju äldre vi blir och ju mer solljus vår hud har exponerats för desto mindre kollagen har vi i huden. Genom nybildning av kollagenet återfår huden på ett snabbt och enkelt sätt elasticiteten och ger en föryngrande effekt på mogen och åldrad hud.

Vi behandlar med Powerlite® IPL
Med mer än 20 års erfarenhet är Powerlite® ett av de varumärken som funnits längst på den svenska marknaden. Deras kundnöjdhet har gjort dem till marknadsledande inom tekniken IPL (Intensivt Pulsat Ljus) i Sverige och i Japan, som är världens näst största skönhetsmarknad.

 • Powerlite® IPL är medicinskt certifierad.
 • Powerlite® IPL har genomgått produktutveckling, tester, forskning och uppföljning, allt i nära samarbete med läkare och hudterapeuter.
IPL Hudförbättring
IPL Hudförbättring
Är du osäker på vilken behandling du behöver? Vi erbjuder möjligheten att boka tid för konsultation och personliga råd.