IPL Hudföryngring<B>Hudföryngring IPL</B><B>Hudföryngring IPL</B>

Hudföryngring med IPL

Här på VISAGE utför vi hudföryngring med IPL teknologi. IPL står för Intense Pulsed Light och är ett högintensivt ljus som dras till pigment bl.a. i åldersfläckar och till synliga blodkärl. Ljuset reparerar effektivt skadad hud och bromsar effekterna av hudens åldrande inifrån.

Vi ger IPL behandling för:

 • Hudföryngring – för jämnare hudton
 • Rosacea, acne, ytliga kärlförändringar och hudrodnad.
 • Godartade pigmentförändringar på solskadad hud.
 • Fina linjer och för att förbättrad hudstuktur.
 • Permanent hårborttagning.
 • IPL behandling görs under höst och vinterhalvår.
 • Huden ska vara så blek som möjligt. Huden ska inte vara exponerad för uv-strålning (solning utomhus eller solarium) en månad före och en månad efter behandling. Detta är ytterst viktigt för att inte skada din hud vid och efter behandling
 • Eventuell brun-utan-sol behandling eller karotentabletter bör avslutas senast 4 veckor innan behandling.
 • Äter du mediciner som gör huden ljuskänslig kan man inte utföra behandlingen. Du måste därför alltid uppge till din behandlare om du tar mediciner som gör huden ljuskänslig. Detta kan du fråga din läkare om. Exempel på sådana mediciner kan vara antibiotika, kortison m.fl.

Hur många IPL behandlingar behövs?
I regel krävs en serie IPL behandlingar för att uppnå önskat resultat. Man kan göra en behandling för att få en fin uppfräschning av huden. Men för att få maximalt resultat rekommenderar vi upprepade behandlingar med 3-4 veckors mellan rum, upp till 4 gånger. Du kommer att se en förbättring efter varje behandling och kan själv avgöra när du är nöjd med ditt resultat. Vid all typ av IPL behandling kommer du att behöva göra 1-2 underhållsbehandlingar efter ca 12 månader för att bevara de fina resultaten.

Av erfarenhet vet vi om att man kan få ytterliga långvariga resultat om man kombinerar olika behandlingstekniker med varandra. Vi har sett att olika terapier förstärker och kompletterar varandra väldigt fint. Vilka kombinationer och hur behandlingsplanen ska se ut för just din hud kommer vi att diskutera vid din konsultation.

Efter en IPL behandling
Efter behandlingen kan huden få en lätt rodnad och kännas varm. Huden är nu känslig för uv-exponering i 4 veckor efter din IPL behandling och du ska använda SPF 50. Det är även viktigt att följa din hudterapeuts råd om eftervård för att uppnår bästa resultat.

Pigment – Ljuset absorberas av melaninet i pigmenteringen och omvandlas till värmeenergi, vilket i sin tur förstör pigmenteringen. Omgivande hud skadas ej. Direkt efter en IPL behandling mot pigment kan pigmentfläckarna bli mörkare för att sedan försvinna eller blekna markant. Exempel på pigmentfläckar som går att behandla är; solskadad hud med pigmentfläckar, ålderspigmentfläckar och bruna solfläckar i ansiktet.

Kärl – Ytliga blodkärl behandlas genom att hemaglobinet absorberar ljuset. Blodet koagulerar vid 60-65°C vilket gör att blodkärlet koagulerar och kollapsar. Redan efter en IPL behandling kommer du se de ytliga blodkärlen minska och dra ihop sig. IPL minskar skonsamt och effektivt ytliga blodkärl på bl.a. näsa, kinder och dekolletage. Man kan även få fina resultat på rosacea och acne, har du dock en väldigt aktiv hudåkomma bör du dock först få behandling hos din hudläkare innan du genomgår en IPL behandling.

Hudföryngring – eller så kallad Photorejuvenation med IPL verkar genom att det sker nybildningen av hudens kollagen som är den bindväv som gör huden ungdomligt fyllig och elastisk. Ju äldre vi blir och ju mer solljus vår hud har exponerats för desto mindre kollagen har vi i huden. Genom nybildning av kollagenet återfår huden på ett snabbt och enkelt sätt elasticiteten och ger en föryngrande effekt på mogen och åldrad hud.

Vi behandlar med Powerlite® IPL
Med mer än 20 års erfarenhet är Powerlite® ett av de varumärken som funnits längst på den svenska marknaden. Deras kundnöjdhet har gjort dem till marknadsledande inom tekniken IPL (Intensivt Pulsat Ljus) i Sverige och i Japan, som är världens näst största skönhetsmarknad.

 • Powerlite® IPL är medicinskt certifierad.
 • Powerlite® IPL har genomgått produktutveckling, tester, forskning och uppföljning, allt i nära samarbete med läkare och hudterapeuter.

<B>Hudföryngring IPL</B>

Paketpris för IPL hudföryngring + Milk Peel kemisk peeling.

IPL + Milk Peel 3×3 behandlingar – Starta med en kemisk peeling för att få bort döda hudceller, stimulera cellförnyelsen, få fin lyster och jämnhet till huden. Efter ca 1 vecka så är det perfekt att göra en IPL behandling. Därefter lägger vi upp en behandlingsplan som passar din hudtyp. 6 behandlingstillfällen och man betalar då 1200 kr per gång. Spara 1500 kr. Passar bra för dig med solskadad, åldrad hud och vill få jämnare hudton & struktur med fin lyster. Ger en allmän uppfräschning till huden och hudföryngring.

Denna behandling kan man också göra om man har röd blossande hud och då anpassar vi den kemiska peelingen till en som passar känslig hud.

IPL – kinder Behandlar ytliga kärl och pigmenteringar1600Kr
IPL – Hela ansiktet Hudföryngring. Stimulerar collagen och verkar uppstramande. Behandlar ytliga kärl och ojämn pigmentering.1700Kr
IPL – Decolletage Hudföryngring. Stimulerar collagen och verkar utjämnande på pigmenteringar och ytliga kärl.1500Kr
IPL – Enstaka pulser Vid pigmentering och kärl på ett litet ställe. Där vi bara behandlar det. Pulser 3-4 st.800Kr
IPL – Enstaka pulser Vid pigmentering och kärl på ett litet ställe. Där vi bara behandlar det. Pulser 5-10 st.1000Kr
IPL – Hela ansiktet, hals & decolletage Hudföryngring. Stimulerar collagen och verkar uppstramande. Behandlar ytliga kärl och ojämn pigmentering.2500Kr
IPL + Kemisk Peeling För extra föryngrande, stimulerande och utslätande effekt så kombinerar man IPL med Kemisk Peeling.2000kr

Frysning av pigmentfläckar med hjälp av Cryoteknik:

En jämn, strålande hy är vad många strävar efter. Pigmenteringar och åldersfläckar kan förstöra en vacker hy mer än rynkor och slapp hud. Nu kan vi hjälpa dig att uppnå en jämn hy med vackert strålande lyser.

Vi använder en erkänd metod som fryser bort åldersfläckar och pigmenteringar. Med Cryoteknik fryser den hyperpigmenteringar med millimeterprecision och under tryck. Ytlig, pigmenterad vävnad släpper sedan från cellkomplexet, bildar en skorpa och faller av.

Behandlingen:
ENKEL – SNABB – SMÄRTFRI
Denna enkla behandling tar endast några sekunder och är smärtfri. Med applikatorns precision utförs en selektiv millimeter-precis behandling.

Vi behandlar:

 • Solfläckar
 • Åldersfläckar
 • Skintags

Områden: Ansikte, dekolletage, kropp & händer

OBS! Vi behandlar endast ofarliga pigmenteringar. Uppsök hudläkare om du är osäker.

Pris: Första fläcken kostar 800 kr. Har du fler fläckar som du vill behandlar kostar det 200 kr till.

I de flesta fall så behövs endast en behandling men ibland behövs en andra behandling för bästa resultat. Återbesök sker då vanligtvis efter 2-3 veckor.

Borttagning av pigmentering / solfläckar / åldersfläckar800Kr
Pigmentborttagning – händer En anti-age behandling för händerna. Händerna behandlas först med kemisk peeling som har en föryngrande effekt på huden i samband med frysning av solfläckar på händerna. Båda händerna behandlas.800Kr