IPL Permanent Hårborttagning

<b>Permanent Hårborttagning</b>

IPL tar bort oönskad hårväxt med hjälp av intensivt pulserande ljus (IPL). Ljuset förstör hårsäcken så att inget nytt hår kan växa fram i den behandlande hårfollikeln. Behandling med IPL är snabb, säker och ger hårreducering efter ett fåtal behandlingar. Behandlingen kan utföras både i ansiktet och på kroppen.

Det pulserande ljuset förstör hundratals hårsäckar på mindre än en sekund, ljuset absorberas av pigmentet i hårstrået och hårsäcken och omvandlas till värme. Proteinet i de hårstrån och hårsäckar som befinner sig i den aktiva, anagena, fasen av växtcykeln förstörs. Därmed kan inte nytt hår bildas där igen.

IPL Hårborttagning Överläpp 900kr
IPL Hårborttagning Haka 1100kr
IPL Hårborttagning Överläpp & Haka 1600kr
IPL Hårborttagning Axill 1500kr
IPL Hårborttagning Bikini 1800kr
IPL Hårborttagning Underben 2900kr
IPL Hårborttagning Ryggen Halva 3400kr
IPL Hårborttagning Ryggen Hela 4400kr

<b>Permanent Hårborttagning</b>

Vad ska man tänka på innan en IPL behandling
Behandlingsområdet ska vara rakat kvällen innan eller samma dag.
Huden ska inte vara exponerad för uv-strålning (solning utomhus eller solarium) eller brun utan sol en månad före och en månad efter behandling.
Mellan behandlingarna ska man inte eller utsätta huden för UV-strålning eller använda metoder som avlägsnar hårroten som t.ex. vaxning eller pincettplockning. Det försvårar behandling med IPL.
Behandling med IPL ska heller inte utföras på individer som äter mediciner som göra huden fotosensitiv.

Vilka hår kan behandlas med IPL
De flesta hår- och hudtyper går att behandla, men generellt sett gäller att ju mörkare hår och ljusare hy, desto snabbare och bättre resultat. Håret måste alltid innehålla melanin (pigmentet som ger hårstrået dess färg) för att behandlingen ska vara effektiv. Därmed fungerar inte metoden på gråa och vita (väldigt ljusa hårstrån). Även rött hår kan vara svårt att behandla då det innehåller mindre pigment. I dagsläget är det bara diatermi och vaxning som fungerar på gråa och vita strån.

Behandlingen har också sämre effekt på mycket tunna, fjuniga hår (vellushår) som man ofta har i ansiktet. IPL behandling har inga begränsningar vad gäller behandlingsområde, utan fungerar lika bra i ansiktet som på kroppen. Vid kraftig hårväxt som till exempel skäggväxt kan det dock krävas fler behandlingar.

Hur många IPL behandlingar behövs
Det är väldigt svårt att säga hur många behandlingar som behövs för ett bra resultat. Det är många faktorer som spelar in och vi kan bara ge riktlinjer. I allmänhet behövs ca 6-8 behandlingar för att få bort all hårväxt. Man ska även veta att i vissa fall inte kan man inte få bort allt hår. Utan istället blir håren glesar, tunnar, ljusare och växer långsammare.

Man gör behandling var 8-12 vecka och detta beror på att hårstrået måste befinna sig i anagen fas (tillväxtfasen) för att påverkas. Ca 20% av håren är i växande fas och detta växlas i cykler med några månaders intervall. Resultaten håller inte hela livet. Utsätts du för en svårare livskris, stress, sjukdom där du behandlas med potenta mediciner kan detta stimulerar igång hårväxten. Därför rekommenderar vi att man underhållsbehandlar sina resultat efter ca 5-8 år. Detta är dock väldig individuellt när man bör göra underhållsbehandlingar.